Amsterdam Energie deed ook mee aan de gezamenlijke actie van om | nieuwe energie, Energie Samen en Deltawind om aandacht te genereren voor energiearmoede, energie besparen en praktische energiebesparende maatregelen. Meer dan negentig energiecoöperaties openden zaterdag 19 november hun deuren om informatiebladen en voordeelbonnen van de Gamma uit te delen.

Met deze actie, die nog loopt tot en met januari 2023, bereikten de deelnemende organisaties meer dan honderdduizend personen. Hiervan kwam slechts een piepklein deel naar ons kantoor aan de Papaverweg, waar wij klaar zaten met Hielke Ploeg, programmaleider aardgasvrij bij !Woon. Desondanks was het een interessant experiment om aan deel te nemen. Elders in de stad kon men intussen terecht op het kantoor van 02025 en bij de ruimte van Ketelhuis WG.

De voordeelbonnen en de informatiematerialen hebben inmiddels goede bestemmingen bereikt in Amsterdam Oost. Tot eind januari zijn voordeelbonnen digitaal te downloaden van de Samen de winter door site. De tips & tricks zijn hier ook te vinden.