Donderdag 9 juni vierden we ons tienjarig bestaan, na afloop van de ALV. We aten en bekeken onder andere dit filmpje van oud-voorzitter Maarten van Poelgeest.

http://youtu.be/fX1taZwHcHA Het filmpje is trouwens gemaakt door Jaider Verhoeven, medewerker van om | nieuwe energie.

Voordat we toekwamen aan de speeches, hielden we onze jaarlijkse ALV. Hierin gaf voorzitter Bouwe Olij een toelichting op actuele ontwikkelingen, met name in de Amsterdamse coöperatie-wereld. Hij vertelde over de oprichting van de APEC (de Amsterdamse Producerende Energiecoöperaties) en het gesprek met Onze Amsterdam Noord Energie dat mogelijk kan leiden tot een fusie.
We wilden ook aandacht geven aan actuele ontwikkelingen in de stad en hadden daarom Jannekee Jansen op den Haar van de FIXbrigade uitgenodigd. Jannekee is directeur van duurzaamheidscentrum Jungle in Oost. Haar FIXbrigade helpt Amsterdammers met een minimuminkomen met energiebesparende maatregelen. Een verschil met energiecoaches van sommige andere organisaties is dat de FIXbrigade die maatregelen vervolgens ook zelf uitvoert. Vanuit Oost is de FIXbrigade inmiddels uitgebreid tot Noord en Nieuw-West. Zij vertelde over wat de medewerkers tegenkomen in woningen. Verrassend was dat ook in vele gerenoveerde huurwoningen er nog steeds sprake is van kou en tocht. Lees hier meer over de FIXBrigade.