Samen maken we onze stad duurzamer
Iets doen, zelf doen en meedoen

Als lid van Amsterdam Energie draag je direct bij aan de energietransitie. Dat doe je door 100% groene en lokaal opgewekte stroom af te nemen. En er is meer mogelijk: je kunt deelnemen aan onze zonneprojecten. Door mee te doen versnel je de verduurzaming van onze stad. Ook werken we aan de realisatie van windenergie, kijk hieronder voor meer informatie.

Amsterdamse zonne-energie
Amsterdam Energie is druk bezig met de realisatie van zonnedaken. Er zijn inmiddels vijf daken opgeleverd en werken we aan onze volgende twee zonnedaken in Amsterdam-West.
Voor zonnedaken is sinds kort een nieuwe subsidieregeling van het rijk (de SCE postcoderoosregeling). Deze regeling maakt het mogelijk voor een veel lager bedrag dan voorheen mee te doen. We werken hierbij nauw samen met installateur Zonnefabriek onder de naam ‘Onze Zon Amsterdam’. Voor 50 euro (per paneel) doe je al mee. Klik hieronder.


Amsterdamse windenergie

Windenergie is een enorm krachtige bron van duurzame energie. Om de energieproductie van één moderne windturbine te evenaren, moet je tot wel 30.000 zonnepanelen plaatsen. Wil je een beetje vaart te maken met de overgang naar duurzame energie dan kun je niet om wind heen. Wind is momenteel de schoonste, goedkoopste en veiligste manier om de CO2-uitstoot te verminderen.

Juist bij windenergie bewijst de coöperatieve aanpak zijn waarde. De opbrengsten van windmolens moeten ten goede komen aan de afnemers van de stroom én de omwonenden. Dat is waar Amsterdam Energie zich voor inzet. Dat doen we niet alleen. We hebben onze krachten gebundeld met andere Amsterdamse energiecoöperaties in de coalitie Amsterdam Wind. Samen willen wij nieuwe coöperatieve windmolens van en voor Amsterdammers realiseren.