Wil jij ook in een zelfvoorzienende, duurzame stad wonen? Wil je voor een lage prijs energie ontvangen en tegelijkertijd investeren in mooie projecten? Word dan nu BAAS van Amsterdam Energie! Samen voor een groen, duurzaam Amsterdam.
In het kort
- Samen zijn we baas over onze eigen energiecoöperatie.
- Samen zijn we onafhankelijk van grote energiemaatschappijen.
- Samen kopen we onze energie in, zodat we precies weten waar het vandaan komt.
- Samen beslissen we over de winstbesteding.
- Samen investeren we in lokale, duurzame projecten, die je ook zelf kunt aandragen.
Amsterdam Energie = om
Amsterdam Energie is samen met ruim 70 andere energiecoöperaties onderdeel van om | nieuwe energie. Het grootste en groenste energiecollectief van ons land. om treedt op als officiële energieleverancier. Je aanmelding verloopt daarom via de site van om.
Waar kom je stroom vandaan?
- Onze eigen zonnedaken: Zonstation Reigersbos, Zonstation Wibautstraat, vier daken aan de Marcantilaan, een dak aan de Gillis van Ledenberchstraat.
- Nieuw en Meerstroom, ingekocht van de zonnepanelendaken van de Stichting Nieuw & Meer. Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere energie.
- Groene stroom ingekocht door om tegen variabele prijzen, bij de aangesloten coöperaties die elektriciteit produceren. Onze landelijke leverancier heeft inmiddels meer dan 70 aangesloten coöperaties. Sommige hebben zelf windmolens gebouwd, andere hebben zonnedaken of zonneweides aangelegd. Die stroom levert om aan het net, voor de leden. Je ontvangt lokaal opgewekte en 100% duurzame stroom.
Onze tarieven vind je op onze tarievenpagina. Houd er wel rekening mee dat voor 2023 een vast prijsplafond geldt voor 1200 m3 gas en 2900 kWh stroom. Alle Nederlandse leveranciers moeten dit prijsplafond hanteren. Het verschil gaat ‘m niet zitten in de prijs, maar in de service en de achtergrond van de energieleverancier, en het belangrijkste: waar komt de stroom vandaan en hoe is de stroom opgewekt? Wat dit betreft is om | nieuwe energie volledig transparant.
Bekijk hier een filmpje van om | nieuwe energie