Bouw mee aan onze zonstations

Amsterdam staat aan de vooravond van een energietransitie. Van vieze energie naar schone. Amsterdam heeft honderden daken geschikt voor zonne-energie. Amsterdam Energie is druk bezig met de realisatie zonnedaken. Er zijn inmiddels zeven daken opgeleverd.

Voor zonnedaken bestaat er sinds 2021 een nieuwe subsidieregeling, de SCE.

Zodra we nieuwe zonneprojecten ontwikkelen, informeren we je graag via deze site.

 

Zon op je eigen VvE

Veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Ze vragen immers een beperkte investering, bieden rendement, en produceren gemakkelijk 25 jaar lang stroom. Maar de realisatie van een zonnedak door een VvE is niet gemakkelijk. De aanpak van Amsterdam Energie biedt uitkomst.

Klikt hier en lees over onze aanpak.

 

Daktip

Heb je geen eigen dak, maar wil je wel eigen zonnepanelen? Met onze energiecoöperatie regelen we dat! Wij kunnen op lege daken jouw zonnepanelen en die van je buren installeren. Zodat jij kunt profiteren van de opbrengsten van je eigen zonnepanelen én kunt bijdragen aan de energietransitie in onze stad.

Ken jij geschikte lege daken? Klik dan hier voor meer informatie en meldt ze aan!

 

ZonStation #1 & #2

Ons eerste ZonStation bestaat uit 315 zonnepanelen op metrostation Reigersbos. ZonStation #2 is bovenop het Student Hotel aan de Wibautstraat.

 


Marcantilaan

Aan de Marcantilaan heeft Amsterdam Energie samen met bewoners van 4 VvE’s en woningcorporatie Ymere ruim 600 zonnepanelen verdeeld over 5 daken. Eén van de grootste zonnedaken van Amsterdam. Helemaal coöperatief: dus zonder winstoogmerk en toegankelijk voor bewoners uit de buurt.

Lees hier meer over de daken op de Marcantilaan.