Bouw mee aan onze zonstations

Amsterdam staat aan de vooravond van een energietransitie. Van vieze energie naar schone. Amsterdam heeft honderden daken geschikt voor zonne-energie. Amsterdam Energie is druk bezig met de realisatie zonnedaken. Er zijn inmiddels vijf daken opgeleverd en werken we aan onze volgende twee zonnedaken in Amsterdam-West.

Voor zonnedaken is sinds kort een nieuwe subsidieregeling van het rijk (postcoderoosregeling). Deze regeling maakt het mogelijk voor een veel lager bedrag dan voorheen mee te doen. We werken hierbij nauw samen met installateur Zonnefabriek onder de naam ‘Onze Zon Amsterdam’. Voor 50 euro (per paneel) doe je al mee.

Klik hieronder voor meer informatie.

Zon op je eigen VvE

Veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Ze vragen immers een beperkte investering, bieden rendement, en produceren gemakkelijk 25 jaar lang stroom. Maar de realisatie van een zonnedak door een VvE is niet gemakkelijk. De aanpak van Amsterdam Energie biedt uitkomst.

Klikt hier en lees over onze aanpak.

 

Daktip

Heb je geen eigen dak, maar wil je wel eigen zonnepanelen? Met onze energiecoöperatie regelen we dat! Wij kunnen op lege daken jouw zonnepanelen en die van je buren installeren. Zodat jij kunt profiteren van de opbrengsten van je eigen zonnepanelen én kunt bijdragen aan de energietransitie in onze stad.

Ken jij geschikte lege daken? Klik dan hier voor meer informatie en meldt ze aan!

 

ZonStation #1 & #2

Ons eerste ZonStation bestaat uit 315 zonnepanelen op metrostation Reigersbos. ZonStation #2 is bovenop het Student Hotel aan de Wibautstraat.

 


Nieuw en Meerstroom

Nieuw en Meer is een prachtig kunst- en bedrijventerrein, verscholen achter natuurgebied de Oeverlanden. Op de werkplaatsen en loodsen liggen 780 zonnepanelen. Amsterdam Energie levert de stroom van deze panelen aan haar leden. Wil je ook Nieuw en Meerstroom? Volg dan de onderstaande link.