Over ons

Welkom bij Amsterdam Energie! Wij werken aan een veerkrachtige toekomst, waarin onze stad duurzaam en zelfvoorzienend is. Met onze coöperatie willen we zelf lokaal en op duurzame wijze energie opwekken.

Als lid koop je groene energie voor een concurrerende prijs in de markt. Met die lage prijs, steun je ook nog duurzame projecten in de stad, zoals de zonnepanelen op een Amsterdams metrostation. Leden steunen ook de coöperatieve gedachte, die eigenaarschap en stemrecht bij de gebruiker legt, en niet bij een kleine en anonieme groep eigenaren of aandeelhouders. In ons manifest lees je meer over onze beginselen.
Je kunt op drie manieren lid worden. De eenvoudigste manier is € 1,- betalen en je hier aanmelden via onze site. Je wordt ook automatisch lid als je energie af gaat nemen bij om | nieuwe energie, onze landelijke energieleverancier. Dit kan hier. Een derde optie is meedoen met een zonneproject en zonnepanelen kopen op onze coöperatief ontwikkelde daken.

Samen met meer dan 75 zustercoöperaties zijn wij verenigd in om | nieuwe energie, het grootste en groenste energiecollectief van Nederland. om en Amsterdam Energie zijn partners en delen een coöperatieve visie op de energiemarkt. Door middel van ons lidmaatschap van om hebben we zeggenschap in de manier waarop om is georganiseerd en hoe zij functioneert, bijvoorbeeld ten aanzien van de energie-inkoop.