Duurzaam, herleidbaar en goedkoop
Word lid en neem onze duurzame energie af, die we zelf opwekken

Groen en goedkoop: lokaal opgewekte stroom, afkomstig van zonnepanelen en windmolens. Bijvoorbeeld de zonnepanelen van stichting Nieuw en Meer, en de windmolens in de haven van Amsterdam. En stroom die we zelf opwekken met de zonnepanelen die we in samenwerking met onze leden zelf gelegd hebben op Amsterdamse daken.

Amsterdam Energie levert volledig duurzame energie aan haar leden. Die energie produceren we voor een deel zelf en een deel kopen we in bij onze partners.
Zelf produceren we stroom met onze zonnedaken in de stad. Daarvan bouwen we er steeds meer. Dit is lokaal opgewekte, schone energie.  Efficiënter en schoner bestaat niet.
We begonnen met onze panelen in Amsterdam Zuidoost, op het dak van metrostation Reigersbos, en legden vervolgens panelen op het Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Vier daken aan de Marcantilaan volgden, in West. Ook in de Gillis van Ledenberchstraat legden we eind 2022 een dak aan. Dit gebeurde onder de vlag van Onze Zon Amsterdam, een coöperatie die we oprichtten met onze vaste installateur Zonnefabriek.

In 2025 hopen we dat onze windturbines in de buurt van de Noorder IJplas in Amsterdam Noord gaan draaien en energie gaan leveren. We zeggen ‘onze’, maar we werken hiervoor nauw samen in Amsterdam Wind met collega-coöperaties Zuiderlicht, Onze Energie Amsterdam Noord en De Windvogel. Amsterdam Wind werkt samen met NDSM Energie.
We zijn een coöperatie, dus de leden beslissen hierover.

Vooralsnog kopen we voor onze leden ook energie in bij drie bronnen: de 780 zonnepanelen van kunst- en bedrijventerrein Nieuw en Meer, de windmolens in de haven van Amsterdam en via ons collectief van Nederlandse energiecoöperaties om | nieuwe energie. Allemaal helemaal groen en herleidbaar. Bij ons dus geen gedoe met verhandelde CO2 emissierechten.
Onze panelen en de zonnedaken elders zijn betaald door de leden van de coöperaties zelf. Het geld dat je uitgeeft voor je stroom keert terug naar deze lokale investeerders en gaat dus niet naar de grote aandeelhouders van een of ander anoniem bedrijf.

Wil jij ook groene stroom van Amsterdam Energie? Sluit je bij ons aan!

Informatie over de tarieven lees je

hier.