Duurzaam, herleidbaar en goedkoop
Word lid en neem onze duurzame energie af, die we zelf opwekken

Groen en goedkoop: lokaal opgewekte stroom, afkomstig van zonnepanelen en windmolens. Bijvoorbeeld de zonnepanelen van stichting Nieuw en Meer, en de windmolens in de haven van Amsterdam.

Amsterdam Energie levert volledig duurzame energie aan haar leden. Die energie produceren we voor een deel zelf en een deel kopen we in bij onze partners.
Zelf produceren we stroom met onze zonnedaken in de stad. Daarvan bouwen we er steeds meer. Dit is lokaal opgewekte, schone energie.  Efficiënter en schoner bestaat niet.
We begonnen met onze panelen in Amsterdam Zuidoost, op het dak van metrostation Reigersbos, en legden vervolgens panelen op het Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Drie daken aan de Marcantilaan volgden, in West.
Maar er zijn nog veel meer geschikte daken! Zo leggen we dit jaar nog twee daken vol, aan de Marcantilaan en in de Gillis van Ledenberchstraat, ook in Amsterdam West.
We zijn een coöperatie, dus de leden beslissen hierover.

Daarnaast kopen we ook energie in bij drie bronnen: de 780 zonnepanelen van kunst- en bedrijventerrein Nieuw en Meer, de windmolens in de haven van Amsterdam en via ons collectief van Nederlandse energiecoöperaties om | nieuwe energie. Allemaal helemaal groen en herleidbaar. Bij ons dus geen gedoe met verhandelde CO2 emissierechten.
Onze panelen en de zonnedaken elders zijn betaald door de leden van de coöperaties zelf. Het geld dat je uitgeeft voor je stroom keert terug naar deze lokale investeerders en gaat dus niet naar de grote aandeelhouders van een of ander anoniem bedrijf.

Wil jij ook groene stroom van Amsterdam Energie? Sluit je bij ons aan!

Informatie over de tarieven lees je hier.