Zon op je eigen VvE

Veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Ze vragen immers een beperkte investering, bieden rendement, en produceren gemakkelijk 25 jaar lang stroom. Maar de realisatie van een zonnedak door een VvE is niet gemakkelijk. De aanpak van Amsterdam Energie biedt uitkomst.

Op deze pagina zetten we kort onze aanpak uiteen. Wil je graag meer informatie voor jouw specifieke VvE? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Onze zonnedaken

Amsterdam Energie heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zonnedaken. We hebben inmiddels vijf daken met panelen belegd in de stad. Een op het metrostation Reigersbos, een op het Student Hotel in Oost en drie daken aan de Marcantilaan in West.

We zijn bezig met de aanvraag voor subsidie voor twee daken, in het kader van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). We hopen begin juli hierover uitsluitsel te hebben

Je leest meer over onze zonnedaken hier.

 

Zon op je eigen VvE
Met het concept Onze Zon Amsterdam kunnen we ook panelen leggen op jouw VvE. Onze aanpak is gericht op het ontzorgen van VvE’s. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

1)geen investering nodig vanuit VvE

2)bewoners kunnen (naar keuze) investeren in zonnepanelen op het eigen dak

3)bewoners kunnen de stroom van de panelen thuis geleverd krijgen

4)Instapprijs 50 euro, terugverdientijd 5 jaar

5)bewoners eigen complex krijgen voorkeursrecht (ook huurders), panelen kunnen ook verkocht worden in omliggende buurten (postcoderoos)

6)Amsterdam Energie regelt alles en blijft na oplevering beheerder van de installatie


Contactformulier
Wil je graag meer informatie voor jouw specifieke VvE? Of heb je een vraag over onze aanpak? Vul dan het onderstaande formulier in.