Zon op je eigen VvE

Veel Amsterdamse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Zonnepanelen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Ze vragen immers een beperkte investering, bieden rendement, en produceren gemakkelijk 25 jaar lang stroom. Maar de realisatie van een zonnedak door een VvE is niet gemakkelijk. De aanpak van Amsterdam Energie biedt uitkomst. We werken samen met de Zonnefabriek onder de naam Onze Zon Amsterdam.

Op deze pagina zetten we kort uiteen hoe het werkt. Wil je onderzoeken of we ook het dak van jouw VvE kunnen volleggen met zonnepanelen, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Onze Zon Amsterdam

Amsterdam Energie vindt het belangrijk dat Amsterdammers kunnen kiezen voor lokale duurzame energie, energie die in Amsterdam wordt opgewekt. Die wekken wij zelf op met zonnepanelen op Amsterdamse daken.

Onze zonnedaken

Amsterdam Energie heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van zonnedaken. We hebben inmiddels vijf daken met panelen belegd in de stad. Een op het metrostation Reigersbos, een op het Student Hotel in Oost en drie daken op het appartementencomplex aan de Marcantilaan in West.

We hebben in 2021 subsidie gekregen voor twee daken in Amsterdam West, in het kader van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze werden en worden inmiddels gerealiseerd. Om nog meer groene energie op te wekken in Amsterdam, hopen wij nog meer daken te vinden.

Wordt jouw dak het volgende zonnedak?


Je leest meer over onze gerealiseerde zonnedaken hier.

 

Zon op je eigen VvE
Met het concept Onze Zon Amsterdam kunnen we ook panelen leggen op jouw VvE. Onze aanpak is gericht op het ontzorgen van VvE’s. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

1)geen investering nodig vanuit de VvE;

2)vrijwillige deelname: bewoners kunnen beslissen of ze willen investeren in zonnepanelen op het eigen dak, maar zijn er niet toe verplicht;

3)bewoners kunnen de stroom van de panelen thuis geleverd krijgen via Amsterdam Energie;

4)ook de VvE zelf kan er geld mee verdienen, door middel van een jaarlijkse vergoeding;

5)de panelen worden eerst aangeboden aan de bewoners (leden van de VVE en eventuele huurders). De rest van de panelen komt beschikbaar voor buurtbewoners (postcoderoos);

6)Onze Zon Amsterdam ontzorgt de VvE volledig, regelt alles en blijft na oplevering beheerder van de installatie.


Contactformulier
Wil je graag meer informatie voor jouw specifieke VvE? Of heb je een vraag over onze aanpak? Vul dan het onderstaande formulier in.