Amsterdam Energie heeft behoefte aan meer leden en klanten voor onze energie. Onze idealen verwezenlijken gaat veel makkelijker als meer Amsterdammers ons steunen. Door energie van ons af te nemen, zonnepanelen te kopen of mee te doen als investeerder in de windmolens die we willen bouwen, met Amsterdam Wind.
om | nieuwe energie, onze landelijk collectief van lokale coöperaties, heeft hiervoor al een tijd geleden een plan gelanceerd. Als mensen die al lid zijn bij een van de aangesloten coöperaties zorgen dat er een nieuwe klant bij komt, krijgt het huidige lid een cadeautje.

De bomen staan nu nog te wachten bij de Stadsbomerij in Almere, tot ze in
maart naar hun definitieve standplaats kunnen verhuizen. In november volgt
de tweede ronde

Hoe werkt dit?
Met de ambassadeurscode. Alle leden van Amsterdam Energie die energie afnemen via om | nieuwe energie hebben onlangs een mail ontvangen van om. In die mail stond de unieke ambassadeurscode die iedereen ontvangt die lid wordt en energie gaat gebruiken via om. (We hebben ook een paar leden die geen energie via om afnemen, voor hen geldt dit dus niet.)
Deze ambassadeurscode kun je doorgeven aan iemand alvorens deze zich aanmeldt als nieuwe klant. Deze procedure is niet zo ingewikkeld. om regelt de afmelding bij de oude leverancier. De nieuwe klant kan de ingangsdatum aangeven, ook als deze een tijdje in de toekomst ligt. Hier is de link op onze site naar de site van om.

En het cadeau?
De nieuwe klant doorloopt op de site een menu met een aantal vragen en krijgt op enig moment ook de vraag naar de ambassadeurscode. Als hij of zij jouw code invult, ontvang jij € 20,- korting op de eerstvolgende afschrijving van je maandbedrag. Of – en dit is nieuw – er wordt een boom voor je geplant in voedselbos Zonnegoed in de Noordoostpolder. Lees hier alles over deze actie en bekijk het filmpje over biologisch tuinder Joost van Strien. Jouw korting gaat zo naar een goed milieudoel. Dat is het dan ook: je wordt niet de eigenaar van het fruit, maar je ontvangt wel een foto van je boom. In maart worden de eerste geschonken bomen geplant, de tweede ronde volgt in november van dit jaar.
Mocht je de mail van om met je ambassadeurscode inmiddels al weer kwijt zijn, neem dan gerust contact op met om | nieuwe energie.