Samen met onze 59 collega-energiecoöperaties, verenigd in om | nieuwe energie, zijn we de groenste energieleverancier van Nederland. We hebben 14 december 2021 voor de zevende keer op rij een 10 ontvangen in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu. om | nieuwe energie is niet de enige met een 10, maar wij verschillen van andere groene leveranciers die goed bezig zijn in onze structuur: de coöperaties in om | nieuwe energie wekken de groene stroom zelf op. Geen gedoe met certificaten: zonnepanelen op daken, windmolens en zon op land!

Neem het niet van ons aan, luister naar de Consumentenbond: “De meest duurzame energieleveranciers op de consumentenmarkt zijn: Energie vanOns, Vrijopnaam, om | nieuwe energie, Pure Energie en Powerpeers. Deze leveranciers kopen ook duurzaam in en krijgen een 10. Van de 3 grootste leveranciers is Eneco het duurzaamst  met een 9,0. Vattenfall krijgt dankzij duurzame investeringen een 7,4. Essent behoort tot de grijze achterblijvers met een 4,0.” En: “De meest duurzame zakelijke energieleveranciers zijn Energie VanOns, om | nieuwe energie en Pure Energie.” Reden voor de Consumentenbond om bij de presentatie van de cijfers de minister van Economische Zaken te vragen om meer openheid over de inkoop van energie. Waar halen die grote en kleine leveranciers hun stroom vandaan en hoe zit dat met de certificaten die grijze stroom omtoveren tot groene energie? Minister, dwing meer transparantie af, aldus het verzoek van de Consumentenbond.

Lees hier het bericht op de site van de Consumentenbond.

Meer informatie over de groene stroom van om | nieuwe energie? Lees hier het bericht op de site van om | nieuwe energie.

Klik de lijst aan om hem in z’n geheel te kunnen bekijken.