226 zonnepanelen op het dak van een hotel
Zonstation 2: The Student Hotel

Uit ons archief: de flyer die behoorde bij de campagne voor Zonstation 2.

De voorbereiding en realisatie van dit dak verliep een stuk sneller dan bij ons eerste dak op metrostation Reigersbos. Tussen het eerste contact met de directie en start bouw zat minder dan 10 maanden. Dit kwam ook mede omdat de verkoop van de panelen hier zeer voorspoedig verliep. Alle panelen zijn verkocht; wanneer een deelnemer ze wil verkopen, bijvoorbeeld omdat hij verhuist uit het postcoderoosgebied, bemiddelen wij in de verkoop. Deze verkoop houden we intern, aan onze leden. En slechts aan die leden die ook energie afnemen bij om | nieuwe energie.

Dit is een project met ups and downs.

Helaas verliep hier de samenwerking met en tussen Liander en de elektricien niet helemaal voorspoedig waardoor het toch nog een half jaar (!) duurde voordat de eerste stroom werd geleverd.

De installatie werd verzorgd door Sungevity Nederland, die 226 panelen in oost-west opstelling hebben laten neerzetten van ieder 260 Wp. Helaas kon daarbij niet het hele dak worden belegd, om de constructie van het dak hierop niet berekend was bij de bouw.

Na nog enkele andere opstartproblemen functioneert de energieopwek nu naar behoren.