Amsterdam Energie is op woensdag 2 april een woningisolatieproject gestart in Amsterdam Nieuw-West. Hiertoe gaan we een samenwerking aan met Hoom (maakjehuishoom.nl).

 

“Het Groningse gas raakt op. Het inkopen van Russisch gas geeft steeds meer een naar gevoel. We moeten nadenken over duurzame alternatieven en werken aan minder verspilling”, aldus voorzitter Thijs Middeldorp van Amsterdam Energie. Hoom (ook zonder winstoogmerk) biedt een uitgekiend en heel praktisch concept. Hoom biedt de mogelijkheid woningen aan te pakken met o.a. de volgende maatregelen: vloer-, spouwmuur- en dakisolatie, HR++ glas,  zonneboiler, warmtepomp en een douche warmte wisselaar. Ook kan je denken aan de opwekking van energie d.m.v. zonnepanelen. De insteek van Hoom is: ‘Betaal met wat je bespaart’; oftewel, als de bewoner geld leent, zijn de maandelijkse rente en aflossing gelijk aan (of lager dan) de maandelijkse besparing op de energierekening.

 

Het woningisolatieproject richt zich in eerste instantie op eigenaar-bewoners van rijtjeshuizen in Nieuw-West. In de loop van 2014 zullen we ook bewoners in andere stadsdelen gaan benaderen. Vervolgens gaan we leden van Verengingen Van Eigenaren benaderen. In gemeente Velsen loopt met energiecoöperatie Energiek Velsen een zelfde soort project. “Goed dat dit gebeurt, er is nog voldoende te doen op duurzaam gebied”, was een reactie van een bewoner uit Santpoort Zuid.

 

Op 2 april ondertekenen het bestuur van Amsterdam Energie en Ron de Graaf, directeur van Hoom, de samenwerkingsovereenkomst in broedplaats HW10, Hendrik van Wijnstraat 10 in Slotervaart. De publiekcampagne start op 10 mei a.s.

 

Lees hier meer over het project.

 

Over Hoom

Hoom is een zelfstandig bedrijf dat energiebesparing wil faciliteren en is ontstaan vanuit netwerkbeheerder Alliander. Hoom werkt samen met de Vereniging Eigen Huis, Triodos Bank en diverse lokale partijen zoals Energiek Velsen en Amsterdam Energie. Met dit initiatief wil Alliander bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad (zonder winstoogmerk!). Kijk voor meer informatie op: maakjehuishoom.nl.