logo_amsterdamse-zoncoalitie_rgbAmsterdam heeft zo´n 800 ha (1.200 voetbalvelden!) aan dakoppervlak dat geschikt is voor zonne-energie. Daar ligt een enorme kans om het gebruik van duurzame energie in Amsterdam een boost te geven. De Zoncoalitie gaat die uitdaging aan. Ze organiseert op 11 maart a.s. de eerste grote Amsterdam Dakenconferentie. Doel van de conferentie is eigenaren van grote daken (vanaf pakweg 1.000 m2) te informeren over de kansen om hun dakoppervlak veilig en rendabel met zonnepanelen te beleggen.  Ook maken de dakeigenaren kennis met Amsterdamse zonaanbieders die deze projecten van A tot Z kunnen begeleiden.

 

De Amsterdamse Zoncoalitie is een breed en open samenwerkingsverband van installatiebedrijven, zonaanbieders, energiecoöperaties,  Alliander, Amsterdam Smart City en de gemeente Amsterdam.

Voor de Dakenconferentie zijn de 200 grootste dakbezitters van Amsterdam uitgenodigd. Er zijn al bevestigingen binnen van onder meer Villa ArenA, UvA, AMC, BovenIJ ziekenhuis, Bleckmann, Louwmangroup, Marktkwartier en VCK Logistics.

 

Uitnodiging

Heeft u een dak tot uw beschikking van 1.000 m2 of meer? Kom dan ook naar de conferentie. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier. De conferentie vindt plaats op: 11 maart plaats van 12.00 tot 15.00 uur.Locatie: Amsterdam Arena, zaal Wenen ’95 (gebruik hoofdingang E | info over parkeren en OV)
Programma

12.00     Inloop (met lunchbuffet)
12.30     Opening door moderator Natasja van den Berg
12.40     Welkomstwoord wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho
12.50     Presentatie van de Zoncoalitie door Pallas Agterberg, directeur Alliander Strategie
13.00     ZKH Carlos prins de Bourbon de Parme over het belang van de energietransitie
13.15     Interactief gesprek met 3 grootdakbezitters over de zonne-energie op hun dak (o.a. Tata Steel)
13.45     De business case: wat zijn de mogelijkheden voor dakbezitters?
13.55     Breakout in 3 groepen: stel al uw vragen aan de Zoncoalitie
14.40     Terugkomst plenair en afsluiting door Natasja van den Berg
14.50     Netwerk moment
15.00     Einde bijeenkomst

 

Aan de Zoncoalitie nemen deel: Alliander, Amsterdam Energie, Amsterdam Smart City, Energiecoöperatie Zuiderlicht, EXE, Gemeente Amsterdam, GWL Ecostroom Coöperatie, Klomp BV, LENS, NDSM Energie, Qurrent, Sungevity, UvA/TNO, Van de Bron, 3XL, Zonnepanelendelen.nl, Zon op Nederland, Zon en Co, Zonnefabriek.