Onze Zon Amsterdam

Amsterdam Energie en Zonnefabriek hebben gezamenlijk een nieuwe energie coöperatie opgezet; “Onze Zon Amsterdam”. Wij bieden een nieuw concept aan voor deelname aan collectieve zonnedaken. Iedereen die mee doet betaalt eenmalig een inleg van € 50,- per paneel (maximaal 15 panelen) en krijgt hier jaarlijks € 10,- per paneel aan inkomsten uit terug. Als je ook groene stroom bij ons gaat afnemen, krijg je een paneel ter waarde van € 50,- cadeau. Alle deelnemers aan het postcoderoosproject worden lid van de energiecoöperatie en hebben zeggenschap over hun eigen dak.

Je kan mee doen aan twee daken.

  • Woon je in de postcodegebieden: 1051, 1052, 1053, 1055, 1056 of 1061? Kijk dan voor meer informatie op: Zonstation Marcantilaan.
  • Woon je in de postcodegebieden: 1012, 1015, 1016, 1017, 1052, 1053, en 1054? Kijk dan voor meer informatie op: Zonnedak Kostverlorenhof aan de Gilles van Ledenberchstaat.

Toelichting:

Sinds 1 april is de vernieuwde postcoderoosregeling van kracht, onder de naam Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE-regeling). De fiscale korting voor de participanten in de Regeling Verlaagd tarief is vervangen door een ‘gewone’ subsidie. Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid om op grond van een beschikking vreemd vermogen aan te trekken en tot een veel socialer aanbod te komen. Hiermee kon een antwoord worden geformuleerd op de kritiek op de oude postcoderoosregeling dat het alleen geschikt zou zijn voor beter gesitueerde mensen (“yuppenregeling”). De kostprijs van een zonnepaneel varieert tussen de 350 en 450 euro. Voor een dak gaan wij een lening afsluiten, waardoor je al voor 50 euro per zonnepaneel mee kan doen. De rente en aflossing en het beheer van de zonnepanelen regelen wij. Per paneel krijg je 15 jaar lang de opbrengst uitgekeerd (10 euro per jaar).

De zonnepanelen worden gerealiseerd door onze partner Zonnefabriek BV.