Vind jij ook dat het hoog tijd wordt voor een zonnerevolutie in Amsterdam? Wil jij jouw dak en de daken in je buurt vol zien liggen met zonnepanelen? Wil jij zelf hieraan meewerken en leren hoe dat moet?

Goed nieuws. Amsterdam Energie en energiecoöperatie Zuiderlicht geven samen een training waarin wij de leden van onze coöperaties opleiden tot projectleider zon.

Bij Zuiderlicht en Amsterdam Energie is veel kennis aanwezig over zonneprojecten. Deze kennis en ervaring willen wij graag delen, met onze leden. Daarom starten we binnenkort met een training: word zonnewijzer! In zes dinsdag- en woensdagavonden nemen projectleiders Frank Boon, Jasper Klapwijk en Rolf Steenwinkel je mee in wat er komt kijken bij het aanleggen van een coöperatief zonnedak. (Of een zonnecarport, of een zonneweide.)

Word zonnewijzer!

Een training voor onze leden tot projectleider zon

De training is toegankelijk voor leden van de coöperaties.

Onze criteria voor deelname:

  • Je bent lid van Amsterdam Energie of Onze Amsterdam Noord Energie;
  • Je woont in of in de buurt van Amsterdam;
  • Je kunt een tijdsinvestering doen in zonneprojecten, ook wel eens overdag; 
  • Je beheerst het Nederlands voldoende.

Als je al eens bezig bent geweest met een zonneproject op je dak of in je buurt, zijn we helemaal op zoek naar jou. Maar dit hoeft niet. We verwachten een serieuze interesse om een project onder handen te nemen en dat je er voldoende tijd in kunt steken.

De trainingwat leer je, waar is ’t en hoe laat begint ’t?

Je krijgt dit voorjaar zes avonden intensieve uitleg over hoe je een zonne-energie project aanpakt, van idee tot uitvoering, met aandacht voor de technische, juridische en financiële aspecten en waar je je deelnemers vandaan haalt. We geven je huiswerkopdrachten, die je maakt in wisselende duo’s, met een van de andere deelnemers.
We doen dit niet online, maar fysiek, op diverse locaties in Amsterdam. We hebben gekozen voor locaties in verschillende delen van de stad, zodat de reistijd enigszins eerlijk verdeeld is. Wij zorgen dat we om 17.30 uur kunnen beginnen, en dat er in de pauze iets vegetarisch/veganistisch te eten is. Pizza, soep, hoe het uitkomt.

Hierna is de training nog niet afgelopen, want nu ga je aan de slag met je kennis. In duo’s ga je in de tweede helft van dit jaar onder de vlag van Amsterdam Energie aan het werk met een coöperatief zonneproject ergens in of om Amsterdam. Amsterdam Energie geeft je alle ondersteuning die je nodig hebt om het project te laten slagen, onder meer met een wekelijks spreekuur.

Belangrijk: je hoeft niet zelf voor de training te betalen. We hebben een subsidie van de Provincie Noord-Holland ontvangen.

Enthousiast?
Vragen? Stel je inhoudelijke zonnevragen aan Rolf rolf@amsterdamenergie.nl, en je logistieke vragen aan Daphne daphne@amsterdamenergie.nl.

Geef je op voor deze training via daphne@amsterdamenergie.nl.

De zes data en locaties:

Dinsdag 18 april –  Inloop 17.15 uur. Start 17.30 uur. Einde 20.00 uur.
Batjanzaal, Batjanstraat 68, 1094 RC A’dam (Indische Buurt; ov: NS Muiderpoort, tram 1, 3, 14, bus 37, 40, 41 en 65.)

Woensdag 10 mei – Inloop 17.15 uur. Start 17.30 uur. Einde 20.00 uur.
Het witte huis, IJsbaanpad 45, 1076 CV A’dam. Nieuwe locatie! (Naast het Frans Otten Stadion; ov: metro 50, 51, tram 24, bus 62.)

Woensdag 24 mei – inloop 17.15 uur. Start 17.30 uur. Einde 20.00 uur.
Het witte huis, IJsbaanpad 45, 1076 CV Amsterdam. Nieuwe locatie!

Dinsdag 6 juni – Inloop 17.15 uur. Start 17.30 uur. Einde 20.00 uur.
Nassaukerk, De Wittenstraat 114, 1052 AR A’dam (Staatsliedenbuurt; ov: tram 3, 5, bus 18, 21, 22.)

Dinsdag 20 juni – Inloop 17.15 uur. Start 17.30 uur. Einde 20.00 uur.
Nassaukerk, De Wittenstraat 114, 1052 AR Amsterdam.

Woensdag 5 juli – inloop 17.00. Start 17.15. Einde 19.30 uur + feestelijke afsluiting.
AMS, Marine terrein. (Tussen CS en Oostelijke Eilanden; ov: tram 26, bus 22, 48.)

Wij kunnen deze training verzorgen dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Holland.