Tarieven 2021

Download hier de PDF met de actuele tarieven van ons en van om | nieuwe energie, het collectief waar wij deel van uitmaken.

Als je hier niet echt wijs uit wordt: om | nieuwe energie heeft op zijn website een tool waarmee je kan uitrekenen wat je maandbedrag wordt.
Er bestaan vergelijkingswebsites waar je snel kan zien hoeveel je gaat betalen als je overstapt van de ene naar de andere energieleverancier. Deze is van de Consumentenbond. Hoeveel je echt gaat betalen, hangt echter van een aantal factoren af. Sommige factoren kun je beïnvloeden. Je energieverbruik heb je zelf in de hand. Gebruik je veel (oude) huishoudelijke apparatuur? Staat alles de hele dag aan of op ‘stand-by’? Daar kun je iets aan doen.

Stijging en daling van de olie- en gasprijzen kun jij zelf echter niet beïnvloeden en ook een beslissing van de overheid om bepaalde energie hoger of juist lager te belasten heb je niet zelf in de hand.
De prijzen zijn onlangs behoorlijk verhoogd: niet alleen wij, maar alle aanbieders hebben de tarieven moeten verhogen. Sommige grote aanbieders hebben mogelijkheden om een flinke overstapkorting aan te bieden. Wij – dat wil zeggen ons landelijke collectief om | nieuwe energie – doen dit niet, aangezien we liever ál onze klanten een goed tarief bieden.

De afgelopen maanden zijn de prijzen flink gestegen. Dat is niet onze keuze, maar een gevolg van schaarste op de internationale markt voor met name aardgas. Er is in Europa te weinig voorraad aangelegd en dat zorgt voor stijgende prijzen. Hier kunnen wij niets aan doen.

Wij krijgen thuis ook wel eens telefoontjes van externe bedrijven die voor andere energie-aanbieders klanten aan het werven zijn. Telefonische direct marketing is niet onze keuze, omdat wij liever klanten aanspreken met een goed inhoudelijk verhaal. Het geld voor deze vorm van marketing besteden we liever aan onze nieuwe projecten. Wij komen ook niet aan de deur. Daar hebben we de menskracht niet voor. Wij zijn een collectief van coöperaties waar veelal vrijwilligers actief zijn. We zijn het tegenovergestelde van de grote multinational, met z’n grote budgetten voor direct marketing.

Sommige van die externe bedrijven vertellen onwaarheden, bijvoorbeeld dat je bij aanbieder x, y of z een belastingkorting krijgt, die anderen niet geven. Dit is onjuist, maar tegen deze desinformatiecampagne is voor ons als kleine organisatie weinig te doen. Ons advies is: stap niet telefonisch over of bij iemand die aan de deur komt, informeer jezelf eerst.
Mocht je telefonisch of op straat lastig gevallen zijn door een verkoper van energie op zo’n manier dat je denkt ‘Dit is echt bij de wilde spinnen af’, laat het ons dan weten, via een berichtje aan daphne@amsterdamenergie.nl.

om | nieuwe energie heeft inmiddels een aparte pagina gemaakt op hun site over de druk die sommige leveranciers (telefonisch) uitoefenen om over te stappen. Lees hun pagina hier. Ben je overgestapt omdat iemand je telefonisch of aan de deur onder druk zette? Je kunt het op de site van om melden.