Download hier de PDF met de actuele tarieven van om | nieuwe energie, het collectief waar wij deel van uitmaken en waar wij de energie aan leveren die onze zonnedaken opwekken. Je ziet twee tarievenpagina’s: Flex en Variabel. Flex-tarieven kunnen elke maand stijgen of dalen. Variabele tarieven worden per zes maanden vastgesteld.
om | nieuwe energie start ook weer met vaste energiecontracten. Je vindt alle tarieven ook hier.
Lees hier meer over de tarieven van om en de stijgende prijzen.
Lees hier meer over het flextarief.
Lees hier meer over de wijziging van de opzegvergoeding.
–
Als je overweegt over te stappen naar ons
N.B. Als je bewust kiest voor Amsterdam Energie, en je wilt de energie gebruiken die we aanbieden namens ons landelijke collectief om | nieuwe energie, meld je dan aan via deze website. Je vindt de aanmeldknop bovenaan de homepage. Dan weet je zeker dat je lid wordt van de Amsterdam Energie Coöperatie.
Als je uit deze cijfers niet echt wijs wordt: om | nieuwe energie heeft op zijn website een tool waarmee je kan uitrekenen wat je maandbedrag wordt.
Er bestaan vergelijkingswebsites waar je snel kan zien hoeveel je gaat betalen als je overstapt van de ene naar de andere energieleverancier. Deze is van de Consumentenbond. Hoeveel je echt gaat betalen, hangt echter van een aantal factoren af. Sommige factoren kun je beïnvloeden. Je energieverbruik heb je zelf in de hand. Gebruik je veel (oude) huishoudelijke apparatuur? Staat alles de hele dag aan of op ‘stand-by’? Daar kun je iets aan doen.
Het prijsplafond
De landelijke overheid heeft voor 2023 maximumprijzen vastgesteld voor energie. Dat wil zeggen: de eerste 1200 m3 aardgas die je jaarlijks verstookt, de eerste 2900 kWh en de eerste 37 GJ in een warmtenet die je jaarlijks aan stroom verbruikt, kosten bij elke leverancier hetzelfde. Aardgas moet € 1,45 kosten en elektriciteit € 0,40. Elders op deze site vind je er een artikel over: http://amsterdamenergie.nl/geldzaken-hoe-zit-t-precies-met-het-prijsplafond/
Vragen over je jaarafrekening en de BTW
Op je jaarafrekening berekent om | nieuwe energie precies hoeveel van je verbruik onder het prijsplafond valt. Als je het gevoel hebt dat je maandelijkse voorschot te hoog is, wees niet bang: je ontvangt wat je te veel vooruitbetaalt terug bij de jaarafrekening.
Als je energie verbruikt, betaal je ook BTW over je verbruikte stroom en gas. Sommige leden hebben ons gevraagd hoe het zit met de BTW op hun jaarafrekening. Klopt het bedrag wel? Is het niet te laag? Als je een jaarafrekening ontvangt over de periode 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022 ontvang je namelijk een deel van je BTW terug. De overheid berekende over deze periode namelijk het lagere BTW tarief. om | nieuwe energie berekende dat lagere tarief niet over je voorschotten, dus ontvang je het verschil nu alsnog terug.
Meer informatie over om | nieuwe energie
Onze landelijke energieleverancier verkoopt de energie van 80 lokale coöperaties aan de leden en koopt energie (aardgas) in voor de leden van deze coöperaties. De organisatie is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Hiernaast is om betrokken bij de ontwikkeling van lokale warmte-initiatieven. om levert ook laadpalen voor elektrisch vervoer.