Tarieven

Download hier de PDF met de actuele tarieven van ons en van om | nieuwe energie, het collectief waar wij deel van uitmaken en waar wij de energie aan leveren die onze zonnedaken opwekken.

Lees hier meer over de tarieven van om en de stijgende prijzen.

Lees hier meer over het flextarief.

Als je overweegt over te stappen naar ons

N.B. Als je bewust kiest voor Amsterdam Energie, en je wilt de energie gebruiken die we aanbieden namens ons landelijke collectief om | nieuwe energie, meld je dan aan via deze website. Je vindt de aanmeldknop bovenaan de homepage. Dan weet je zeker dat je lid wordt van de Amsterdam Energie Coöperatie.

Als je uit deze cijfers niet echt wijs wordt: om | nieuwe energie heeft op zijn website een tool waarmee je kan uitrekenen wat je maandbedrag wordt.
Er bestaan vergelijkingswebsites waar je snel kan zien hoeveel je gaat betalen als je overstapt van de ene naar de andere energieleverancier. Deze is van de Consumentenbond. Hoeveel je echt gaat betalen, hangt echter van een aantal factoren af. Sommige factoren kun je beïnvloeden. Je energieverbruik heb je zelf in de hand. Gebruik je veel (oude) huishoudelijke apparatuur? Staat alles de hele dag aan of op ‘stand-by’? Daar kun je iets aan doen.

Het prijsplafond

De landelijke overheid heeft voor 2023 maximumprijzen vastgesteld voor energie. Dat wil zeggen: de eerste 1200 m3 aardgas die je jaarlijks verstookt, de eerste 2900 kWh en de eerste 37 GJ in een warmtenet die je jaarlijks aan stroom verbruikt, kosten bij elke leverancier hetzelfde. Aardgas moet € 1,45 kosten en elektriciteit € 0,40. Elders op deze site vind je er een artikel over: https://amsterdamenergie.nl/geldzaken-hoe-zit-t-precies-met-het-prijsplafond/


Meer informatie over om | nieuwe energie

Onze landelijke energieleverancier verkoopt de energie van 70 lokale coöperaties aan de leden en koopt energie (aardgas) in voor de leden van deze coöperaties. De organisatie is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Hiernaast is om betrokken bij de ontwikkeling van lokale warmte-initiatieven. om levert ook laadpalen voor elektrisch vervoer.

‘Samen de winter door’

Aan deze campagne van om | nieuwe energie, Energie Samen (onze landelijke koepel van álle energiecoöperaties in Nederland) en Deltawind deden wij als Amsterdam Energie ook mee. Op zaterdag 19 november 2022 was de aftrap, met een Open Huis op ruim 90 locaties in heel Nederland, waar informatiepakketten over energiebesparing en kortingsbonnen van de Gamma werden uitgedeeld. Lees hier ons nieuwsbericht hierover.


Agressieve marketing

om | nieuwe energie heeft in 2022 een campagne gevoerd om aandacht te vragen voor de druk die sommige leveranciers (telefonisch) uitoefenen om over te stappen. Lees hun pagina hier. Consumenten die zich onder druk gezet voelden om over te stappen, ontvingen van om hulp om dit terug te draaien (en dit gold ook voor consumenten die geen klanten van om waren.) Dank zij de aandacht die deze campagne opleverde, bijvoorbeeld van het televisieprogramma Radar, werden de bedrijven die zich het meest misdroegen stevig aangepakt door de ACM. De campagne is inmiddels gestopt.